aggathia portal
 




Mια φορά μια καλόγρια, που είχε πάει στην πόλη... Mια φορά μια καλόγρια, που είχε πάει στην πόλη, έχασε το τελευταίο λεωφορείο για το μοναστήρι και μη έχοντας άλλη επιλογή κάνει ωτοστόπ. Σταματάει μια πολυτελής Mercedes κι ακούγεται από μέσα μια γυναικεία φωνή:
- Για το μοναστήρι, αδελφή, έμπα να σε πάω, με βγάζει ο δρόμος μου.
Μπαίνει, λοιπόν και βλέπει μια πανέμορφη ξανθιά, ωραία ντυμένη, με ακριβά κοσμήματα και όλα τα συναφή. Περίεργη καθώς ήταν η καλόγρια τη ρωτάει:
- Δεσποινίς μου, υποθέτω ότι αυτό το ωραίο μεταξωτό φόρεμα που φοράτε θα σας κόστισε ακριβούτσικα. - Όχι ιδιαίτερα αδελφή, ίσα-ίσα μια ερωτική βραδιά.
Η καλόγρια βουβάθηκε και κάνει να γυρίσει από την άλλη και να σου βλέπει μια φανταστική γούνα:
- Αυτή η γούνα δεσποινίς μου, θα σας κόστισε, φαντάζομαι.
- Όχι ιδιαίτερα αδελφή, ίσα-ίσα μια ερωτική βραδιά.
Ενώ είχε ήδη νυχτώσει για τα καλά, έφθασαν στο μοναστήρι. Πριν κατέβει, η καλόγρια κάνει άλλη μια ερώτηση:
- Δεσποινίς μου, συγχωρήστε με άλλη μια φορά για την αδιακρισία μου, αλλά θα είχα την περιέργεια να μάθω αν αυτή η Mercedes σας κόστισε πολύ.
- Μπα, ίσα-ίσα μια εβδομάδα ερωτικών βραδιών.
Η καλόγρια ευχαρίστησε την ευγενική κοπέλα και κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Μπαίνει μέσα στο μοναστήρι και πάει και κλείνεται στο κελί της. Κάποια στιγμή ακούει να της χτυπάνε την πόρτα.
- Ποιος είναι;
- Άνοιξε αδελφή Μαρία, ο πατήρ Ευάγγελος είμαι.
Και απαντάει η καλόγρια:
- Πατήρ Ευάγγελε, δεν πας στο διάολο κι εσύ και οι καραμελίτσες σου με γεύση μέντας;
 
Picture
Picture

This is you Πίνοντας νερό στη σωστή ώρα

μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά στο ανθρώπινο σώμα:

2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα - βοηθά στην ενεργοποίηση εσωτερικών οργάνων

1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα - βοηθάει την πέψη

1 ποτήρι νερό πριν από το μπάνιο - βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης

1 ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο – αποφεύγετε εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή 
 
 
Picture
Νέα έπαΝαστατική ανακάλυψη υπόσχεται να ενισχύσει τη µάχη των επιστηµόνων κατά του AIDS. Σύµφωνα µε διεθνή έρευνα, το χάπι Truvada, που ήδη χορηγείται σε ασθενείς που έχουν µολυνθεί από τον ιό, αποδεικνύεται ένα πολύ ισχυρό όπλο για τηνπροστασίατων υγιών οµοφυλόφιλων ανδρών. Οσοι λαµβάνουν το χάπι καθηµερινά, υποστηρίζουν οιερευνητές, µειώνουν την πιθανότητα µόλυνσης κατά 44% – σε συνδυασµό βέβαια µε τη χρήση προφυλακτικού. Οι άνδρες µάλιστα που ήταν συνεπείς και δεν παρέλειψαν ούτε µια µέρα να πάρουν το Truvada παρουσίασαν 73% λιγότερες πιθανότητες µόλυνσης.

«Μεγάληπρόοδο» χαρακτήρισε το πόρισµα της έρευνας ο δρ Κέβιν Φέντον, επικεφαλής των αµερικανικών Κέντρων γιατηνΠρόληψηκαι τον Ελεγχο τηςΝόσου. Ωστόσο, οιειδικοί προειδο ποιούνπωςοµοφυλόφιλοι καιαµφιφυλόφιλοι πρέπει να εξακολουθήσουν να χρησιµοποιούν προφυλακτικό, δεδοµένου µάλιστα πως το κόστος τουχαπιού – πουήδη κυκλοφορεί στηναµερικανική αγορά – θα είναι αρκετά υψηλό.Υπολογίζεται πως το ετήσιο κόστος του στις ΗΠΑ θα κυµαίνεται περίπου από 3.700

έως 10.000 ευρώ και παραµένει άγνωστο αν θα καλύπτεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες ή τα κυβερνητικά προγράµµατα υγείας.

Την αισιόδοξη ανακάλυ ψησυµπλήρωσε χθες ηευχάριστηείδηση απότον Οργανισµό Ηνωµένων Εθνών ότι την τελευταία δεκαετία καταγράφηκε µείωση 20% σε νέα κρούσµατα του ιού του AIDS. Βάσει των στοιχείων της ειδικής εταιρείας ΟΗΕµε έδρατη Γενεύη, κάθε µέρα προσβάλλονται από την ασθένεια 7.000 άνθρωποι, γεγονός που σηµαίνει πως σε κάθε άνθρωπο που αρχίζει θεραπεία αντιστοιχούν δύο νέα κρούσµατα. Στη Νότια Αφρική ωστόσο, όπουυπάρχουνκαι οι περισσότεροι ασθενείς, καταγράφηκεµείωση 25% των νέων κρουσµάτων.

 
Picture
Η έλλειψη στέγης και αγαπημένης οικογένειας είναι σαν μια κατάρα για ένα παιδί. Παράγοντες όπως η διαταραχή της οικογένειας, διαλυμένες οικογένειες, διακοπή σχολικής φοίτησης, συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής αστάθειας στο παιδί και έχουν βαθιές αρνητικές επιπτώσεις στην συναισθηματική του ευεξία.

Όπως οι άστεγοι, έτσι και τα παιδιά αναπτύσσουν συμπεριφορικές ανωμαλίες, αγχώδεις διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες και συναισθηματική αστάθεια. Παρουσιάζουν ασταθή και ανάρμοστη συμπεριφορά, και έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.

Διάθεση των εν λόγω παιδιών σε ανάδοχα σπίτια ή οικοτροφεία βοηθάει πολύ, αλλά τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με την έλλειψη στέγης και η ανασφάλεια, τους στοιχειώνουν ακόμα και αφού έχουν ένα σπίτι και μια οικογένεια. Αυτά τα παιδιά συνεχίζουν να ζουν σε ένα κουκούλι από συστολή και παρουσιάζουν συμπτώματα συναισθηματικής απόσυρσης και νιώθουν ανασφαλή ακόμη και στα νεοαποκτηθείσα σπίτια τους επειδή βρίσκουν δυσκολία να εμπιστευθούν άλλους.

Τελικά, αναπτύσσουν αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, μετα-τραυματικο στρες, ή μπορεί ακόμη και να καταφύγουν σε εθισμό και κατάχρηση ουσιών (αλκοόλ, ναρκωτικά). Όπως τα παιδιά έτσι και οι άστεγοι έχουν πολύ χαμηλό αίσθημα αυτοεκτίμησης. Ο απέραντος πόνος και τη θλίψη οδηγούν σε μεγάλες περιόδους κατάθλιψης και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Ως αποτέλεσμα, τα άστεγα παιδιά αναπτύσσουν πολύ ισχυρές τάσεις αυτοκτονίας.

Η παραβατικότητα των ανηλίκων γίνεται πολύ συχνή μεταξύ των αστέγων παιδιών κατά την ανάπτυξή τους με χαρακτηριστικά όπως η κλοπή, ληστεία, παραπλάνηση, απάτη, χειραγώγηση ή ακόμη και σεξουαλικές επιθέσεις και δολοφονίες.
 
Picture
Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της, απέβαλε σταδιακά, 40 αυτοσχέδιες κυλινδρικές συσκευασίες με το ναρκωτικό, συνολικού μικτού βάρους 449 γραμμαρίων. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της, απέβαλε σταδιακά, 40 αυτοσχέδιες κυλινδρικές συσκευασίες με το ναρκωτικό, συνολικού μικτού βάρους 449 γραμμαρίων.
Σχεδόν μισό κιλό κοκαΐνη, που είχε «κρύψει» στο στομάχι της, επιχείρησε να εισάγει στην Ελλάδα μια 24χρονη Βουλγάρα, που έφθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από τη Βραζιλία μέσω Ζυρίχης. Η γυναίκα, που κρίθηκε ύποπτη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και κατά την διάρκεια της νοσηλείας της, απέβαλε σταδιακά, 40 αυτοσχέδιες κυλινδρικές συσκευασίες με το ναρκωτικό, συνολικού μικτού βάρους 449 γραμμαρίων, τις οποίες είχε καταπιεί.

Η 24χρονη συνελήφθη για κατοχή και εισαγωγή κοκαΐνης στον Ελλαδικό χώρο. Επίσης, οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

 
This is your new blog post. Click here and start typing, or drag in elements from the top bar.
Picture
 
Picture
Οκλαχόμα

Η πρόταση ομοσπονδιακού δικαστή στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών να σκοτώνουν τους θανατοποινίτες με την ίδια ουσία που κάνουν ευθανασία στα ζώα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Η… φαεινή ιδέα ήρθε στον δικαστή μετά την ανακοίνωση του εργαστηρίου ότι αδυνατεί να παρασκευάζει το αναισθητικό theopidal μέχρι το 2011 λόγω έλλειψης.
Πάντως όπως εξήγησε ο ίδιος ο δικαστής το pentobarbital που χρησιμοποιείται στα ζώα θα προκαλεί ένα κώμα με αποτέλεσμα την αναστολή της αναπνευστικής λειτουργίας και της λειτουργίας του νευρικού συστήματος.

 
Picture
Δύο άτομα που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν εμπρηστικές ενέργειες στο κέντρο της Αθήνας με βόμβες μολότοφ, συνελήφθησαν από την Αστυνομία, την ώρα που κουβαλούσαν πάνω τους τα υλικά για την κατασκευή των αυτοσχέδιων βομβών.

Χθες στις 20:30, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν στην περιοχή του Περιστερίου μια μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας. Το όχημα, από τη στιγμή που δεν έφερε πινακίδα φάνηκε ύποπτο, οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο και οι δύο επιβαίνοντες ηλικίας 25 και 26 χρόνων, διαπιστώθηκε πως είχαν πάνω τους ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό, τρία άδεια μπουκάλια μπύρας και στουπιά.

Οι ίδιοι να είπαν στους αστυνομικούς ότι ήθελαν να κατασκευάσουν βόμβες για να τις πετάξουν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μπιτόνι χωρητικότητας 20 λίτρων που περιείχε βενζίνη και μια σιδηρογροθιά.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και λίγες ώρες αργότερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
 
Picture
Μπορεί σήμερα να ισχυριζόμαστε ότι στο σινεμά «έχουμε δει τα πάντα» όσον αφορά το γυμνό σώμα, αλλά πριν από μερικές δεκαετίες μια γυναικεία γάμπα στη μεγάλη οθόνη αποτελούσε «είδηση» και προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Σκηνή από το αριστούργημα του Ναγκίσα Οσιμα «Η αυτοκρατορία των αισθήσεων» Η πορεία της γυμνής σάρκας στο σινεμά μέσα σε δώδεκα δεκαετίες ξεδιπλώνεται στο βιβλίο-λεύκωμα του Γιάννη Σολδάτου «Η ιστορία του γυμνού στον κινηματογράφο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Από το βιβλίο γεννήθηκε και η ιδέα ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ. Η «New Star» του Βελισσάριου Κοσσιβάκη, σε συνεργασία με τον Γιάννη Σολδάτο, διοργανώνουν το φεστιβάλ «Η αυτοκρατορία του σώματος: Το γυμνό στον κινηματογράφο» -από αύριο έως την 1η Δεκεμβρίου, στο «Ετουάλ Αλεξάνδρα», (Κρέμου 141, Καλλιθέα, τηλ 210-9560306). Θα προβληθούν 25 ταινίες, ανάμεσά τους 7 ελληνικές, από τις οποίες οι 5 στην uncut βερσιόν τους.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Γιάννη Σολδάτο, είναι χωρισμένο σε τρεις ζώνες: στις ταινίες που έχουν κυρίαρχο στοιχείο το γυμνό, στα αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά, όπως είναι η «Περιφρόνηση» του Ζακ Λικ Γκοντάρ, και στα b-movies, όπως «Η Εμανουέλα στην Αμερική» του Τζο ντ' Αματο.

«Δεν έχει σημασία πώς θα δείξεις το γυμνό σε μια ταινία, αρκεί να εξυπηρετεί το σενάριο και να υπάρχει λόγος», εξήγησε χθες ο σκηνοθέτης Γιώργος Κατακουζηνός. Θα προβληθούν τρεις ταινίες του: «Ο Αγγελος», «Οι απουσίες» και «Η ζωή». Ο Κώστας Φέρρης, που συμμετέχει με το «Oh Babylon», είχε τη δική του άποψη: «Είμαι υπέρ της επιθετικής στάσης του γυμνού στο σινεμά. Επειδή ακριβώς αντιμετωπίζουμε το γυμνό ως άσεμνο -για να μην υποκρινόμαστε- θα πρέπει να το δείχνουμε όσο πιο άσεμνο γίνεται».

Οι ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν ακόμα είναι οι: «Οστρια, το τέλος του παιχνιδιού» του Ανδρέα Θωμόπουλου, «Μπορντέλο» του Νίκου Κούνδουρου, «Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Μ' αγαπάς;» του Γιώργου Πανουσόπουλου και το «Φιόντορ» του Γιάννη Σολδάτου σε πρώτη προβολή.

Στο πρόγραμμα βρίσκονται σημαντικές ταινίες, όπως «Η αυτοκρατορία των αισθήσεων» του Ναγκίσα Οσιμα, «Η ωραία της ημέρας» του Λουί Μπουνιούελ, «Σαλό, 120 μέρες στα Σόδομα» του Πιερ Πάολο Παζολίνι», «Η πόλη των γυναικών» του Φεντερίκο Φελίνι, «Λούλου» του Μορίς Πιαλά. Αλλά και οι «Καλιγούλας» του Τίντο Μπρας, «Romance Χ» της Κατρίν Μπρεγιά, «Ερωτικές ιστορίες καθημερινής τρέλας» του Μάρκο Φερέρι, «Ιδιωτικά βίτσια, δημόσιες αρετές» του Μίκλος Γιάντσο, «Ο θυρωρός της νύχτας» της Λιλιάνα Καβάνι, «Το μοναστήρι του πάθους» του Βαλέριαν Μπόροβτσικ, «Μαλίσια» του Σαλβατόρε Σαμπέρι, «Αν ο Δον Ζουάν ήταν γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, «Ζιστίν ντε Σαντ» του Κλοντ Πιρσόν, «Φίδι του Ιουνίου» της Σίνια Τσουκαμότο, «Η ιστορία της Ο» του Ζιστ Ζικέν.

* Καθημερινά 3 ή 4 ταινίες με ενιαίο εισιτήριο 8 ευρώ και 6,5 το φοιτητικό

powered by aggathia team